GEZİ İLE İLGİLİ BİLGİLER
♦ Yat ile ilgili bilgileri görüntülemek için tıklayınız.
♦ Gezi ile ilgili bilgiler görüntülemek için tıklayınız.
♦ Misafirlerimizin dikkatine (mutlaka okunmalı!)
KUMANYA
Tekneye en fazla 2 veya 3 günlük kumanya alınmakta, devamı yol üzerindeki limanlardan ihtiyaca göre taze taze sağlanmaktadır. Bulaşık yıkamayı sevmeyen hanımlar veya beyler yata gelmeden bulundukları yerden kağıt tabak almaları tavsiye olunur. Sahillerde arzu edilen büyüklüklerde kağıt tabak zor bulunmaktadır. Yatımızda yeterli miktarda mutfak malzemesi mevcut olup bunun dışında sadece balık için 6 kişilik kayık tabak takımımız da vardır.
EŞYA GETİRME
Yata gelirken son derece az eşya getirilmesi sizlerin rahatı için gereklidir. Teknede otellerdeki gibi büyük gardıroplar yoktur. Tüm eşyanız 1-2 rafta, genelde çanta içerisinde kalır. Genel olarak kişi başı 2 şort, 2 tişört, 1 küçük havlu, 1 ayakkabı yeterlidir. Teknede çıplak ayakla dolaşıldığından bir şort bir tişört bir mayo bir küçük havlu 1 hafta yetmekte diğer şort, tişört, ayakkabı ile de sahile çıkılmaktadır. Arzuya göre şapka, güneş gözlüğü, kaset, vs. getirilebilir. Misafirlerimizin özellikle KENDİ YASTIK KILIFI VE ÇARŞAFLARINI getirmeleri gerekmektedir. Pikeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bütün bu eşyalar küçük Adidas tipi çantalar ile getirilirse yerleştirme açısından sizlere rahatlık sağlar. Şayet bavullar ile gelirseniz, tekneye onlar biner siz dışarıda kalırsınız.
MALZEME TAKSİMİ
Teknede su, mazot, buz, mangal kömürü, kalkış ve varış limanlarındaki marina ücretleri Kaptana ait olup Kumanya (kaptan kumanyası dahil) sizlere aittir. Gittiğimiz koylarda ister demirleyip kendi yemeğimizi yiyebiliriz, istersek koylardaki küçük lokantaların iskelelerine bağlanıp karaya çıkabiliriz. İskeleye bağlanma ücretsiz olup sadece orada bir şey yemek veya sadece bir şeyler içmek nezaketen gerekmektedir.
GÖREV VE EĞİTİM
Kaptan teknede yokmuş gibi düşünülerek yatın tamamen kontrolü sizlere ait olacaktır. Kaptan yola çıkmadan sizlere o günkü program ve konaklama yerleri hakkında yeterli bilgiyi verir. Yolda öğrenmek istediğiniz her şeyi ona sorabilirsiniz. Bu evvela ailenizle geçireceğiniz unutulmaz bir gezi ve tatil olmalıdır. Sonrası, eğitim ve yelkenli yatın kullanma teknikleridir. Başka kurslardaki gibi otuz çeşit halat bağını öğrenmezsiniz. Sadece size lazım olan üç çeşit bağı öğrenirsiniz. Başka kurslardaki gibi hoca denize usturmaça fırlatıp, denize adam düştü diye bağırarak yüreğinizi ağzınıza getirip, elinizi ayağınızı dolaştırmadan biz evvela denize düşmemeyi sonra da adam düşerse sadece yapılması gerekenleri öğretiriz.
Bir tarihte 3 Belçikalı ile 2 Türk’ü misafir etmiştim. 2 Türk müracaatlarında biri yurt dışında, biri de Yüksel Yatçılıkta kurs görüp uluslararası belge aldıklarını, benim böyle bir kurs belgesi verip vermediğimi sormuşlardı. Ben belge vermem, tekne kullanmayı öğretirim demiştim. Fethiye’den ayrıldığımızda rüzgar olmadığından liman ağzına kadar motorla çıkılmış, dışarıda az rüzgarda ana yelken ve cenoayı açmıştık. Ben madem uluslararası ikişer diplomanız var, karşıda gördüğünüz sivri tepe Göcek girişindeki tersane adası oraya gideceğiz buyurun tekneyi götürün demiştim. Her iki Türk üç de Belçikalı tekneyi bir türlü o istikamete götüremediler. Tekne her istikamete gidiyor, o istikamete gitmiyordu. Yarım saat uğraşmalarına karşın aralarında 9 defa rüzgar pupadan geliyor demelerine rağmen, pupa gidemediler. Hataları yelkenleri kastıkları için tekne orsalıyor ve başka yöne dönüyordu. Beceremeyeceksiniz ben götüreyim dediğimde, tek yaptığım yelkenleri sonuna kadar gevşetmek oldu. Dümene bile dokunmadan tekne Tersane Adasına dönmüştü. Yani rüzgarı arkadan aldığı için pupa gidiyordu. İki diplomalı kursun neticesinde benden sıfır almışlar ama gezinin sonunda tekne kullanmayı öğrenmişlerdi.